Friday, March 19, 2010

035 - GAMBARAN BANGUNAN fakulti alam bina B12 YANG TENGAH NAK SIAP PADA APRIL 2010 NANTI??

Apa pandangan pelajar...mengenai bangunan baru B12-Fakulti Alam Bina, UTM Sekudai.Any Comment???.................8 comments:

 1. lawa gak dr...tapi ramai yang saya jumpa berkata pelik dan bertanya bangunan ni tak guna tingkap ker
  ??
  ker memang nak guna air cond jer....

  ReplyDelete
 2. Wallahuaalam bis sawab....kita tunggu perkembangannya..

  ReplyDelete
 3. bangunan yang baru tu terlalu dekat dengan bangunan lama, tidakkah ia akan membahayakan sekiranya berlaku sebarang kebakaran. saya tak minta perkara itu berlaku tapi kadang-kadang terfikir juga saya. apa pendapat dr...

  ReplyDelete
 4. ramai sedang berusaha ..huhu...2 sbw
  semoga mendapat keberkatan
  dan mencapai tujuan...

  ReplyDelete
 5. saya pk dr.bangunan utm yang dibina sekarang dalam utm kehilangan identiti konsep asal utm yang memartabatkan warisan melayu seperti konsep minangkabau ape pandangan dr. anuar mengenai isu yang diketengahkan?????
  -romeo n juliet 3sbw-

  ReplyDelete
 6. Memang ada contradict dengan persekitaran dan keseluruhan pembangunan. bukan sedikit pun....tapi! perubahan pemikiran dan keperluan mengatasi segalanya buat masa ini. Kepakaran juga berubah ..teknologi berubah..sikap berubah..dan rational juga perlu difikirkan. Namun pasti ada juga kebaikan. Dan Fikirkan..... rekabentuk bangunan perlu berfungsibaik. Itu yang lebih penting.

  ReplyDelete
 7. Rekabentuk itu sendiri nampak menarik. Fungsinya juga barangkali bagus.

  Namun, adalah lebih menarik dan bagus jika bagunan baru ini 'bercakap' dengan bangunan-bangunan sedia ada di sekitarnya.

  Isu yang lazim di Malaysia ni, design dan bina bangunan canggih-canggih secara individu, tanpa banyak pertimbangan sama ada bangunan itu 'bercakap' - berintegrasi dengan bangunan lama/lain-lain.

  Akhirnya dari satu bangunan ke bangunan yang lain perlu berpanas, berhujan dan membahayakan diri melintas jalan.

  Sekadar berkongsi pandangan yang tidak seberapa.

  ReplyDelete
 8. TQ Dr K Hisyam, Glad to hear from you, Masih kat UK lagi ke? Saya doakan berbahgia bersama keluarga di sana. So happy membaca blog Dr Sepet menulis. Banyak information to share. Well done...

  ReplyDelete